Kallioranta

KALLIORANTAA KEHITETÄÄN EDELLEEN !

Puuston ja risukon poistoa tulevan hiekka-alueen alta. Joulukuun alussa työstetään terassin viereen hiekka-alue, jossa voi leikkiä ja pelailla "piitsillä"
Samaan syssyyn poistamme kiviä venevalkamasta kiusaamasta veneilijöitä. Pyydämme venepaikkojen haltijoita vetämään veneet reilusti maalle, jotta kaivinkoneelle jää työskentelytilaa. Veneet on vedettävä rannasta pois marraskuun loppuun mennessä.

Kallioranta on Savonlinnan kaupungin maa-alue, jonka kyläyhdistys on vuokrannut käyttöönsä vuoteen 2023 saakka, jonka jälkeen vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi (1) vuosi molemmin puolin.

Kalliorannan kehittämisidea on sykkinyt kyläyhdistyksen mielissä  vuodesta 2006 saakka.

Etelä-Savon ELY-keskus ja Piällysmies ry myönsivät vuonna 2010 kehittämisavustuksen Varparannan alueen kyläyhdistys ry:lle, kohdistuen Kalliorantaan.

Hankkeeseen kyläyhdistys teki talkootöitä lähes 500 tunnin edestä.

Hankkeen lopputarkastukset olivat 4.1. 2013 ja 25.2. 2013.

Kalliorannan kehittäminen jatkui vuonna 2017, jolloin toteutettiin uimarannan ohitustie venevalkamaan, rakennettiin lisäterassia ajanviettoon veden äärellä sekä hankittiin vesitramboliini ja liukumäki lasten iloksi. Tähänkin kehittämishankkeeseen myönsi Piällysmies ry taloudellista tukea.

Talkootyötä kertyi noin 200 tuntia.

Samassa yhteydessä uusittiin Niittylahteen Herajärveen laituri, joka toimii mm. Niittylahden vesijuoksijoiden aktiivisessa käytössä.

Kalliorannan sijainti

Kalliorannan beachvolleykenttä on valmistunut käyttöön. Kentän päähän on tulossa myös sulkapallokenttä.

Kalliorannan venevalkaman siistimistyöt suoritettiin syksyllä 2013