Kalliorannan kesän avaus

Maria Airisto-Parkkosennausten sarjan voittoon yltänyt tyylinäyte turkinheittokisassa
Talviturkinheittoa Kalliorannan viileässä vedessä diskomusiikin tahtiin
Osa tapahtumaan osallituneista seurasi turkinheittoja Kalliorannan terassilta

TURKINHEITTOTAPAHTUMA 10.6. 2016 KALLIORANNASSA

Kalliorannan aurinkoisen perjantai-illan maailmanhistorian ensimmäiseen turkinheittotapahtumaan osallistui nelisenkymmentä kyläläistä vauvasta vaariin.

Turkinheittokisa järjestettiin kansainvälisillä säännöillä keinoturkistakista koostetulla heittovälineellä. Heittokisan ylituomarina toimi jouhekkaaseen tapaansa Jukka Laurio. Hänen apunaan hääri turkinheittojen mittamiehenä Asko Tuunanen.

Turkinheittotapahtuman lopuksi jumpattiin diskomusiikin tahdissa kyläpiällikkö Mervi Niirasen ohjauksessa sekä vedessä että rannalla.

Kylien hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelman laadintaan saatiin runsaasti evästyksiä sekä kyläläisiltä että kesäasukkailta.

Sää suosi tapahtumaa muutaman pilvisen ja sateisen päivän jälkeen. Kalliorannassa oli mukava, iloinen ja kannustava turkinheittotunnelma.

TURKINHEITON MM- KISATULOKSET (MM= MaalaisMiljöön)

Tytöt:1. Eerika Niiranen, 6,9m 2. Saara Parkkonen, 5,8m 3.Noora Parkkonen 3,8m   4. Ewa Airisto 2,3m

Pojat: 1.Jesse Parkkonen 6,4m 2. Joonatan Saariniva 6,2m 3.Erkka Herranen 4,5m  4. Niko Airisto 2,7m

Naiset:1.Maria Airisto- Parkkonen 9,4 m 2. Tanja Herranen 9,2m,                     3.Riitta  Kärkkäinen 8,2m  4.Mervi Niiranen 7,3m 5.Maria Isabel Airisto 7,0m  6.Leena  Malinen 6,1m 7. Riitta Siikavirta 5,8m

Miehet: 1.Jukka Laurio 13,45m 2. Leo Parkkonen11,6m                                  3.Antti-Pekka Mikkonen 10,2m 4. Kari Malmstedt 10,0m

Hötökän torpan akka ja Liuttulan loinen pyykkimummoina Kalliorannassa

KALLIORANTA ILTA 23.5. 2013

Kallioranta iltaa vietettiin torstaina 23.5. 2013. Tapahtumalla avattiin Kallioranta kesän toimintoihin, samalla juhlittiin Kalliorannan kehittämishankkeen tuloksia, joita haluttiin näyttää ylpeänä kaikelle kansalle, koska Kallioranta on kaikkien käytössä oleva vapaa-aika- ja virkistyspaikka.

Ohjelmassa oli mm. Hötökän torpan akan ja Liuttulan loisen pyykkikohtaus Saimaan rannalla, tarinan kertojana ja selventäjänä toimi Jouko Soini.

Lisäksi laulettiin yhdessä Saimaan rantamaisemaan sopivia yhteislauluja Seppo Seilosen säestämänä. Illan lopuksi nautittiin tarjoiluista.

Ensimmäinen Kallioranta ilta kokosi noin nelisenkymmentä kyläläistä.

Kirkkovene on löytynyt !
"Mölökkymestari" Malisen Pepen tyylinäyte
Kokka kohti Hauk'vettä. Vene täynnä innokkaita soutajia
"Piäsoutaja" Niiranen ei malta lopettaa, vaikka vene on trailerilla.

MISS' KIRKKOVENE - TAPAHTUMA KALLIORANNASSA 6.6. 2015

Miss' Kirkkovene - tapahtuma Kalliorannassa liittyi valtakunnalliseen avoimet kylät - teemapäivään. Vaikka tapahtumia oli paljon ympäri Savonlinnaa, kokosi tapahtuma Kalliorannan komeisiin maisemiin hyvin osallistujia.

Yleisin kysymys rannalle saapuneilla ihmisillä oli "miss' kirkkovene on" ?.

Väen ihmetellessä asiaa , metsäkuljetusyrittäjien hieno kirkkovene "Samassa" lipui perämiehensä Kari Malmstetin toimesta Kalliorannan laituriin.

Vene täyttyi nopsasti innokkaista soutajista ja kirkkoveneen nokka kohti Haukiveden selkää.

Rannalle jääneet mittelivät taitojaan ja onneaan mölökyssä, jossa tilanteet vaihtelivat tiuhaan tahtiin.

Puffetissa oli saatavana piirakkamestari Makkosen Irenen varta vasten tapahtumaa varten suunnittelemia ja loihtimia karjalanpiirakoita, jotka näyttivät kirkkoveneiltä ja maistuivat erinomaisilta munavoin kera sekä tietysti nokipannukahvia ja rusinapullaa.

Kaunis, hieman tuulinen lauantainen iltapäivä oli onnistunut kesän avaus Kalliorannassa.

Inja Saarinivan tyylinäyte. Turkki lentää kuin kotkan varjo.

100AKO? - TAPAHTUMA 10.6. 2017 KALLIORANTA

Ei satanut, sää oli loistava yhteiselle avoimet kylät päivälle.

Jo perinteinen turkinheiton MM-kisa keräsi kovan kilpailijajoukon.

Tulokset

Naiset

1. Inka Saariniva     9.40 m

2. Mervi Niiranen     7.40 m

3. Terttu Kosonen   6.10 m

Miehet

1. Isto Niiranen      11.00 m

2. Jukka Laurio        9.90 m

3. Pauli Keinänen     8.40 m

Pesosen Jussi asentaa uusia vedestänousu portaita.
Laamasen Eelis suorittaa kovassa käytössä olevan laiturin perushuoltoa.

VESITRAMBOLIINI KALLIORANTAAN

Maanantaina 10.7. 2017 asennettiin vesitramboliini Kalliorantaan !

Tramboliinin hankkiminen lasten ja nuorten käyttöön liittyy kylätoimikunnan hankkeeseen- uimarannat kuntoon.

Ennen Juhannusta rakennettiin uimarannan "ohitustie" turvaamaan pienten lasten uimista hiekkarannalla.

Tilauksessa on liukumäki pienempien lasten iloksi. Auringonpalvojille rakennetaan avoterassi, jossa voi seurata jälkikasvun edesottamuksia ja nauttia auringosta.

Kalliorannasta on kehittynyt kylätoimikunnan toimesta ja Piällysmies ry:n rahoituksen ansiosta Savonlinnan seudulle laadukas vapaa-ajanviettoalue.

Kylätoimikunnan jäsen Jussi Pesonen täyttämässä vesitramboliinia.
Vesitramboliinia hilataan paikalleen nuorten avustajien Jessen, Mikon ja MIkan toimesta.
Vesitramboliini koekäytössä avustajien toimesta.
Turkinheiton MM-kisojen tyylinäyte kylätoimikunnan puheenjohtajalta (turkin varjo näkyy heittäjän polven edessä), joka voitti naisten sarjan. Miesten sarjan paras oli Kari Malmstedt ja nuorten sarjan Eerika Niiranen. Terassilla puitiin kilipailujen yhteydessä kuulumisia ja parannettiin mualimoo.
Mölökynheiton joukkuekisassa voiton vei Komentajat, toisena Ladyt ja kolmanneksi jätettiin Ruususet.

#mietuun- Avoimet kylät tapahtuma Kalliorannassa 9.6. 2018.