Juhannus

KALLIORANNAN JUHANNUS 2014

Epävakaisesta säästä huolimatta Kalliorannan Juhannus kokosi jälleen ilahduttavan runsaan väenpaljouden niin lähikyliltä kuin kauempaakin juhlistamaan keskikesän juhlaa.                          

Juhlakansaa oli vauvasta vaariin ja kuten kuvasta näkyy rohkeimmat juhlivat kesän tapaan uimalla.

Kyläyhdistys kiittää Kalliorannan Juhannusjuhlijoita osallistumisesta.

Kalliorannan Juhannus 2013

 

Kalliorannan perinteinen Juhannusjuhla kokosi reilut 200 henkilöä nauttimaan Juhannusaattoillan kauniista säästä, tunnelmasta ja hyvästä seurasta.

Aattoillan aikana kohtasivat kyläläiset ja vapaa-ajan asukkaat toisiaan ja keskustelivat kuulumisistaan vuoden aikana. Entistä enemmän aattoillan juhlijoissa oli mukana ympäri Savonlinnaa saapuvia ihmisiä, jotka kyläyhdistys mielellään toivottaa tervetulleeksi perinteisen Kalliorannan Juhannusjuhlaan myös tulevaisuudessa.

Kylätoimikunnan valmisteleva ja toteuttama juhla on laajentunut vuosivuodelta ja tarvitsee onnistuakseen entistä enemmän talkoolaisia. Kylätoimikunta kiittää kaikkia Juhannusjuhlan valmisteluun ja toteuttamiseen osallistuneita ihmisiä kuten myös kaikkia juhlaan osallistuneita vieraita.

Kylätoimikunta pyytää anteeksi muurinpohjalettujonoissa olleilta ihmisiltä pitkää jonotusaikaa herkullisille letuille. Inhimillisen unohduksen vuoksi lettupannuja oli toiminnassa vain kaksi, kolmen suunnitellun sijaan. Virheistä pitää oppia ja sen vuoksi kylätoimikunta teki jo aattoiltana päätöksen siitä, että ensi vuoden Juhannuksena muurinpohjalettupannuja kuumenee neljän paistajan toimesta.

Kylätoimikunta toivottaa kaikille hyvää kesän jatkoa ja toivottaa Teidät kaikki tervetulleeksi Kalliorannan syystulille torstaina 26.9. klo 18.30.

LOKKI PESII JA MUNII  JUHANNUSAATTONA KOKKOKALLIOLLA KALLIORANNASSA

 

Lokin pesä, jossa lokilla on kaksi munaa haudottavana yllätti Juhannuskokon rakennusporukan Kalliorannassa torstaina 18.6. 2015.

Jäiden aikaan rakennettu peruskokko oli saanut vuokralaiset. Muutaman konsultoivan puhelinsoiton jälkeen todettiin kyläyhdistyksessä, että kokko jää polttamatta normaalilla paikallaan.

Nopsaan torstai-iltapäivän aikaan rakentui "varakokko" vanhalle paikalleen kalliolla ja näin ollen Juhannuskansa kokee perinteisen kokkojuhlan tunnelman.

Nyt polttamatta jäävä kokko poltetaan kyläyhdistyksen järjestämillä syystulilla syyskuun viimeisen viikon torstai-iltana.

Toinen lokki vahtii ,kun toinen hautoo munia kokon juuressa

KALLIORANNAN "VARAKOKKO" KOKOSI PARISATAA IHMISTÄ KESKIKESÄN JUHLAAN

Kalliorannan Juhannuskokko. kuva Seppo Parviainen

KALLIORANNAN JUHANNUS 2016

 

Kalliorannan Juhannusta juhli ennätykselliset yli 300 ihmistä läheltä ja kaukaa.

Ihmiset nauttivat tähänastisen kesän hienoimmasta säästä, toisistaan ja puhvetin tarjonnasta.

Kylätoimikunta oli varustautunut runsaalla puhvettitarjonnalla, mutta aina suosittua muurinpohjalettua jonotettiin pitkiäkin aikoja, vaikka niitä paistettiin neljältä pannulta oikein urakalla. Kylätoimikunta pyytää anteeksi jonottamaan joutuneilta ja niiltä juhlijoilta, jotka jäivät jopa ilman herkullista lettua. Kylätoimikunnan on mietittävä tuleviin Juhannuksiin uusia menetelmiä, jotta kaikki saavat  isommin jonottamatta haluamansa muurinpohjaletun.

Ohjelma oli perinteistä Juhannusjuhlan antia, seurustelua, terassitanssia DJ Ollin tahdissa sekä yhteislaulua. Esilaulajina toimi Niittylahden naiskuoro. Kirsti Leirivaara oli sanoittanut Mustan meren valssin sanat uusiksi. Uudeksi nimeksi valssi oli saanut Haukiveden valssi, jonka ensiesitys kuultiin Kalliorannan Juhannusjuhlassa.

Haukiveden valssi  - sanat Kirsti Leirivaara

Maininki Kalliorantaan aina lyö uupumaton.Rauhaa ei mulle voi antaa, järvi tuo voittamaton.Kehtona mulle on ollut rakkahin purteni tää.Tyttöni lauluna kuulen kuiskeen tuulesi sun,sinisin järveni mun.

Lokkina purtemme liitää tuttuja rantoja päin. Aatos nyt luoksesi kiitää, tyttöni armahin näin. Majakan loiste kutsuu, luoksesi jäädä en voi.Lapseksi järven mä synnyin, kaipuuni sinne ain vie, missä on aaltojen tie.

Redillä purtemme nukkuu, vaarat kun voitettu on. Usvaan jo maisema hukkuu, kesäinen yö lämmin on. Rantalaiturin luona valssi viel' kutsuen soi. Järvi sen opetti mulle, Haukiveden on tää valssi mi unhoon ei jää.

 

 

 

Niittylahden naiskuoro esilaulajina yhteislaulussa. Haukiveden valssin sanat kirjoittanut Kirsti Leirivaara toinen vasemmalta.
Kyläpiällikkö Mervi Niiranen sytyttämässä Juhannuskokkoa
Juhannuskokko 2016 täydessä loistossaan
Juhannusjuhlaväkeä kyliltä ja kaupungista
Juhannustanssit odottavat alkamistaan

KALLIORANNAN PERINTEINEN JUHANNUSJUHLA 2017

Kylätoimikunnan puheenjohtaja Mervi Niiranen sytyttämässä kokkoa, soutukaverina Kari Malmstedt
Sää suosi Kalliorannan juhannusjuhlaa ja toi paikalle runsaasti väkeä juhlistamaan keskikesän juhlaa. Arviolta lähes 300 henkilöä vietti Juhannusaattoaan Varparannan Kalliorannassa.
Kalliorannan Juhannuskokko roihussaan

Naistenpäivätalakoot Kalliorannassa.

Kalliorannassa pidettiin naistenpäivätalakoot, jossa siistittiin rantaa risuista puusavotan jäljiltä. Samalla rakennettiin jäätä pitkin jo ensi Juhannuksen kokkoa kasaan.

 

Kalliorannan Juhannuskokko rakennettiin maanantain aamupäivällä.

Kalliorannan pelastusvene toimi " tavaralossina", jolla kokkomateriaali vedettiin puolin ja toisin Kokkokalliolle.
Kalliorannan Juhannuskokko valmistuu. Eelis ja Ari rakentavat, Pirkko ja Jukka lastaavat.
Lokinpojat valloittivat kokkokallion lähtien jatkamaan eloaan. Västäräkki oli rakentanut pesän kokkomateriaalien joukkoon, joka jätettiin käyttämättä ja annetaan linnun pesiä mahdollisimman rauhassa. Juhannusaatoksi eristämme paikan.
Maakunnan korkein hirsirakenteinen Juhannuskokko valmiina odottamaan aaton kohokohtaa.

Kalliorannan Juhannustapahtuma 2022

Juhannusta vietettiin pitkästä aikaa 24.6.2022 Kalliorannassa. Väkeä oli parisen sataa ja sääkin suosi. Kokko syttyi klo 19:30, Voitto Torpakko soitteli tapahtumaan sopivaa musiikkia. Tarjolla oli paistettuja muikkuja, lettuja hillolla, sekä kahvia. 

Kylätoimikunnan puheenjohtaja Eelis Laamanen piti puhetta.

Väkeä riitti kauniissa säässä.

Tällä kerralla ei myrsky haitannut kokon sytyttämistä ja palamista!

Muikkuja siivottiin!

Kaiken kaikkiaan 16 kiloa niitä oli.

Lettupannulla paistui ja hyvin maistuivat!